Home Συζητήσεις Σχέδιο εσωτερικού κανονισμού Πανεπιστημίου Πατρών Σχέδιο εσωτερικού κανονισμού Πανεπιστημίου Πατρών

Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
  • Συντάκτης
    Σχόλια
  • Διαχειριστής ιστοτόπου
    Keymaster
    Αριθμός σχολίων: 9

    Τίθεται από σήμερα 05/11/2024 έως και 02/12/2024 σε διαβούλευση το σχέδιο του Εσωτερικού Κανονισμού του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με την κείμενο νομοθεσία.

    ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
    Χρηστίδης Χρήστος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Έχω τις εξής παρατηρήσεις

    -Στις σελ.125, 126 υπάρχει η εξής αντίφαση στο Άρθρο 77 – ΜΕΛΗ Δ.Ε.Π. – ΒΑΘΜΙΔΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ:

    α) σελ.125

    2. Οι Αναπληρωτές Καθηγητές και οι μόνιμοι Επίκουροι Καθηγητές δύνανται να ζητήσουν την εξέλιξή τους στη βαθμίδα του Καθηγητή ή του Αναπληρωτή Καθηγητή, αντίστοιχα μετά από τη συμπλήρωση τριών (3) ετών από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του διορισμού τους στην βαθμίδα που υπηρετούν.

    β) σελ.125 και 126

    3. Οι επί θητεία Επίκουροι Καθηγητές εκλέγονται για πενταετή θητεία …

    Αν η κρίση για την μονιμοποίηση των επί θητεία Επίκουρων Καθηγητών είναι θετική, οι ανωτέρω δύνανται να ζητήσουν την εξέλιξη του στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή αμέσως μετά την δημοσίευση της πράξης μονιμοποίησής τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Πρέπει να διορθωθεί ώστε να ισχύει είτε το #2 ή το #3 μόνον, όχι και τα δύο.

    – Στην σελ. 137, στο #5, είναι αντιδεοντολογικός και πρέπει να απαλειφθεί ο εξής περιορισμός: “Η Εισηγητική Επιτροπή αποτελείται από δύο (2) εσωτερικούς εκλέκτορες και ένα(1) εξωτερικό μέλος.” Αιτιολόγηση: το εκλεκτορικό σώμα πρέπει να έχει την ελευθερία να επιλέγει τους εισηγητές με την μέγιστη επικάλυψη του γνωστικού αντικειμένου, δίχως να γίνονται εκπτώσεις με (αδικαιολόγητο) διαχωρισμό σε εξωτερικά και εσωτερικά μέλη.

    Χ. Χρηστίδης

     

    Μπεχλιούλης Χαράλαμπος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Στο άρθρο 82, ο σωστός νόμος είναι 4957/2022 (εκ παραδρομής έχει μπει ο παλιός νόμος 4521/2018).

    Σταύρακας Παναγιώτης
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Σελίδα 25-26. 7. Διαδικασία ανάδειξης Επιστημονικών Υπευθύνων Μονάδων Κλινικών 7.1. “Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδας που ανήκει σε Πανεπιστημιακή Κλινική αναδεικνύεται σύμφωνα με τις διαδικασίες που καθορίζει ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής. ” 

     

    Η μονάδα βάση λογικής προϋποθέτει την κατοχή και άσκηση υποεξειδίκευσης που και πάλι λογικά μόνο το μέλος ΔΕΠ που ζητεί την δημιουργία μονάδας κατέχει. Συνεπώς θεωρώ ότι , κατόπιν εγκρίσεως από τομέα και συνέλευση τμήματος, τη διεύθυνση θα πρέπει να την αναλάβει ο αιτών την μονάδα ως υπεύθυνος και ως κατέχων την υποεξειδίκευση και όχι ο διευθυντής της κλινικής που δεν κατέχει την υποεξειδίκευση. Αλλιώς υπάρχει χώρος για άρνηση αυτής, αφενός με ιδιοτελή σκοπό και αφετέρου με επακόλουθη δυσλειτουργία της μονάδας, κάτι που την απομακρύνει από τον σκοπό της ύπαρξης της. 

     

     

    Άρθρο 9 

    Οργάνωση ΠΜΣ με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης  σελίδα 226.  

    Αναφέρεται ότι «Η οργάνωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) δύναται να πραγματοποιείται και με τη χρήση μεθόδων σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. ….»

    Εν συνεχεία, στην σελίδα 227, αναφέρεται ότι : «Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 

    Η εκπαιδευτική διαδικασία δύναται πραγματοποιείται με τη χρήση μεθόδων ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) των πιστωτικών μονάδων του Π.Μ.Σ». 

     

    Πιστεύω ότι απαιτείται διευκρίνηση αν το 25% αφορά τα ΠΜΣ που έχουν δηλωθεί ότι θα γίνονται δια ζώσης ή αφορά τα ΠΜΣ που έχουν δηλωθεί ότι θα γίνονται με σύγχρονη/ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία. 

     

    Με εκτίμηση και ευχαριστίες για την δημόσια διαβούλευση

    Παναγιώτης Σταύρακας

    Δήμας Αθανάσιος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Άρθρο 26, παρ. 1.

    Προσθήκη κειμένου στο τέλος της πρότασης:

    …… απόφαση της Συνέλευσης του οικείου Τμήματος που καθορίζει τους κανόνες συμμετοχής στις εν λόγω εξετάσεις.

    • Αυτή η απάντηση τροποποιήθηκε στις 2 μήνες, 1 εβδομάδα πριν από Δήμας Αθανάσιος.
    Σταμέλος Γεώργιος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Αρχικά, θα ήταν προτιμότερο και πιο φιλικό προς τον αναγνώστη αν το κείμενο του Κανονισμού είχε εμφανείς τις αλλαγές (σε σχέση με τον προηγούμενο Κανονισμό).

    Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα της διεθνοποίησης/κινητικότητας.

    Θέλει (έχει) το Πανεπιστήμιο Πατρών πολιτική διεθνοποίησης; Πώς εκδηλώνεται αυτή;

    Το άρθρο 93 (σελ.147-150) σχετικά με τις άδειες αναδεικνύει μια αντίφαση: Από τη μια το ΠΠ συμμετέχει σε διάφορα προγράμματα και συνεργασίες. Από την άλλη, η υπερρύθμιση των αδειών καθιστά τη συμμετοχή ιδιαίτερα περιοριστική.

    Για παράδειγμα, γιατί οι άδειες Erasmus δίνονται (ως τώρα) στη βάση των προϋποθέσεων της παραγράφου 10 κι όχι των παραγράφων 11 και/ή 12; (σελ.149).  Να αναφερθώ στο πρόγραμμα Erasmus International. Οι μέρες που διατίθενται είναι 15 με επιπλέον 2-3 μέρες για το ταξίδι που πολλές φορές είναι μακρινό. Είναι προφανές ότι η αναγωγή στην παράγραφο 10 μλοκάρει εντελώς ή καθιστά δύσκολη την κινητικότητα. Επιπλέον, καθιστά αδύνατη τη συμμετοχή στην παραδοσιακή ενδο-ευρωπαϊκή κινητικότητα αλλά και τη συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια, σε διεθνές συναντήσεις, διαλέξεις, κτλ.

    Τελικά το ΠΠ θέλει ή όχι την ανάπτυξη διεθνών σχέσεων και την υλοποίησή τους;

    Πρόταση: Οι άδειες Erasmus να δίνονται ρητά με βάση τις παραγράφους 11 και/ή 12 (σε συνδυασμό με τις προβλέψεις της παραγράφου 13).

    Κατσαούνης Αλέξανδρος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Στο Άρθρο 93 ”ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε.Π.” θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα για μέλη ΔΕΠ τα οποία διδάσκουν (μετά από ανάθεση της Συνέλευσης του τμήματός τους) σε ξενόγλωσσα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών των οποίων η έδρα τους βρίσκεται εκτός Ελλάδος (π.χ. όταν υπάρχει επισπεύδων τμήμα ή Πανεπιστήμιο του εξωτερικού). Τέτοια προγράμματα στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του ΠΠ έχουν δημιουργηθεί και αναμένεται να δημιουργηθούν κι άλλα στο μέλλον. Προτείνω λοιπόν μια διατύπωση του τύπου:

    “Μέλη ΔΕΠ τα οποία διδάσκουν σε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών (μετά από ανάθεση της Συνέλευσης του τμήματος στο οποίο ανήκουν) των οποίων η έδρα διεξαγωγής είναι στο εξωτερικό δεν χρειάζεται να αιτούνται ειδική άδεια για να μεταβούν και να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.”

    Προφανώς μπορεί να γίνεται μέριμνα και για τις ώρες διδασκαλίας. Για παράδειγμα ο ελάχιστος υποχρεωτικός αριθμός ωρών διδασκαλίας για τις παραπάνω περιπτώσεις να εξακολουθεί να ισχύει αλλά να υπολογίζεται σε ετήσια βάση και όχι σε εξαμηνιαία.

    Σακελλαρίου Αγγελική
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Στο Άρθρο 93 ”ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε.Π.” αναφέρεται στην παράγραφο 18 ότι: “Κατά το διάστημα διακοπής των εκπαιδευτικών, διδακτικών και εξεταστικών διαδικασιών, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς και κατά τη διάρκεια του θέρους,
    σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου, τα μέλη Δ.Ε.Π. δύνανται να απουσιάζουν,
    ενημερώνοντας σχετικώς τον Πρόεδρο του οικείου Τμήματος”.

    Δεν είναι κατανοητό γιατί θα πρέπει να ενημερώνουν τα μέλη ΔΕΠ για το πού θα βρίσκονται κατά τα διαστήματα των επίσημων αργιών/διακοπών τους.

    Τσιπιανίτης Δημήτριος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 2

    Παρατηρήσεις-Προσθήκες, ΔΣ Συλλόγου μελών ΕΔΙΠ Π.Π.

    Άρθρο 103, ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

    Παράγραφός 1

    Στο όργανο αυτό συμμετέχουν όλα τα μέλη Δ.Ε.Π. και όλα τα μόνιμα μέλη της αντίστοιχης κατηγορίας προσωπικού (Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π.), του οργάνου καθώς και τρία επιπλέον μέλη της αντίστοιχης κατηγορίας προσωπικού (Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π.), του ιδίου ή συγγενέστερου γνωστικού αντικειμένου με αυτό της προκηρυχθείσας θέσης και τα οποία υπηρετούν στη μονάδα αυτή.

    Προσθήκη: …. καθώς και τρία επιπλέον μέλη της αντίστοιχης κατηγορίας προσωπικού …..

     

    Άρθρο 107, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    Παράγραφος 2

    Στους κατόχους διδακτορικού διπλώματος, δύναται να ανατίθεται αυτοδύναμο διδακτικό έργο καθώς και η  επίβλεψη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών μετά από απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος ή του ανά περίπτωση αρμόδιου οργάνου της ακαδημαϊκής μονάδας στην οποία υπηρετεί το μέλος.

    αντικατάσταση με:

    Στα μέλη Ε.ΔΙ.Π. σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δύναται να ανατίθεται αυτοδύναμο διδακτικό έργο καθώς και επίβλεψη προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών, μετά από απόφαση της Συνέλευσης του τμήματος ή του ανά περίπτωση αρμόδιου οργάνου της ακαδημαϊκής μονάδας στην οποία υπηρετεί το μέλος.

     

    Παράγραφος 6

    Τα μέλη Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. οφείλουν να συμμετέχουν στην επιτήρηση των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, στα συλλογικά όργανα του οικείου Τμήματος και του Ιδρύματος, σε επιτροπές ή συμβούλια αυτών, να ασκούν τα διοικητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται, να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς επίσης και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και στην υποστήριξη γενικότερα του έργου αυτού.

    αντικατάσταση με:

    Τα μέλη Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. οφείλουν να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών. Κάθε μέλος Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. υποχρεούται να συμμετέχει στην επιτήρηση των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών. Υποχρεούται επίσης να συμμετέχει ενεργά στις διοικητικές δραστηριότητες των συλλογικών οργάνων και επιτροπών του Πανεπιστημίου και να συμβάλλει στην οργάνωση και στην εύρυθμή λειτουργία των εκπαιδευτικών, ερευνητικών και διοικητικών δραστηριοτήτων της μονάδας στην οποία ανήκει καθώς και του Ιδρύματος γενικότερα.

     

    Άρθρο 108, ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    Παράγραφος 11

    Σε εξαιρετικές περιπτώσεις δύναται να χορηγηθεί στα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π., άδεια με αποδοχές μέχρι δέκα (10) ημέρες το έτος. Η άδεια χορηγείται με πράξη του Προέδρου του Τμήματος, του Κοσμήτορα της Σχολής ή του Πρύτανη, αναλόγως την ακαδημαϊκή μονάδα στην οποία ανήκουν, κατόπιν τεκμηριωμένης αίτησης του ενδιαφερομένου, για έκτακτους προσωπικούς λόγους η οποία υποβάλλεται στη Γραμματεία του Τμήματος, της Κοσμητείας ή της Συγκλήτου αντίστοιχα και έχει τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του οικείου Τομέα και κοινοποιείται στον Πρύτανη. Μεγαλύτερη άδεια για τους ίδιους λόγους δίνεται μόνο ύστερα από έγκριση του Πρύτανη. Σε κάθε περίπτωση η συνολική άδεια με αποδοχές για τους ανωτέρω λόγους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες.

    Προσθήκη: ….Μεγαλύτερη άδεια για τους ίδιους λόγους δίνεται μόνο ύστερα από έγκριση του Πρύτανη. Σε κάθε περίπτωση η συνολική άδεια με αποδοχές για τους ανωτέρω λόγους δεν μπορεί να υπερβαίνει τις είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες.

     

    Άρθρο 109,  ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ  ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕΛΩΝ Ε.Ε.Π. ΚΑΙ Ε.ΔΙ.Π.

    Παράγραφος 1

    1. Τα υπηρετούντα μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.ΔΙ.Π., τα οποία εντάχθηκαν ή μετατάχθηκαν στις ως άνω κατηγορίες προσωπικού και τα οποία δεν έχουν καθορισμένο γνωστικό αντικείμενο, μπορούν με σχετική αίτησή τους, την οποία υποβάλλουν στην ακαδημαϊκή μονάδα στην οποία υπηρετούν, να ζητήσουν τον καθορισμό του γνωστικού αντικειμένου τους το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο αντίστοιχο Μητρώο Γνωστικών Αντικειμένων. Με την αίτησή τους υποβάλλουν συνημμένα, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφα των τίτλων σπουδών τους.

    Προσθήκη: …το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνεται στο αντίστοιχο Μητρώο Γνωστικών Αντικειμένων …

    Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    Καραπαναγιώτη Χρυσή-Κασσιανή
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    για το άρθρο 16

    1. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών λειτουργεί ενιαία κεντρική βιβλιοθήκη με τίτλο «Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστημίου Πατρών» (ΒΚΠ), που είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (Σ.Ε.Α.Β.) Αποστολή της ΒΚΠ είναι η ενίσχυση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ιδρύματος, η συμβολή της στην ανάκτηση, διαχείριση, παροχή και διάθεση εξειδικευμένων πληροφοριών στην ευρύτερη εθνική και διεθνή κοινότητα και η ουσιαστική συμμετοχή της σε κάθε δραστηριότητα για την παιδεία και τον πολιτισμό. Παραρτήματα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Ιδρύματος αποτελούν οι Βιβλιοθήκες σε πόλεις ή περιοχές που έχει έδρα το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ εντός της Πανεπιστημιούπολης δύναται να λειτουργούν Τμηματικές Βιβλιοθήκες Μονάδες Πληροφόρησης, όπως ειδικότερα καθορίζεται στον Οργανισμό του ιδρύματος.
    2. Η ΒΚΠ είναι βιβλιοθήκη ανοικτής πρόσβασης, κυκλοφορίας πληροφοριακού υλικού και χρήσης υπηρεσιών για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και όλων των ενδιαφερομένων, που είναι κάτοχοι της κάρτας μέλους της. Η ΒΚΠ παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παραγγείλουν πληροφοριακό υλικό από άλλες Βιβλιοθήκες της χώρας ή του εξωτερικού μέσω υπηρεσιών διαδανεισμού.
    3. Η ΒΚΠ υπάγεται στην ευθύνη ενός εκ των αρμοδίων Αντιπρυτάνεων, ο οποίος επιλαμβάνεται των θεμάτων της. Εποπτεύεται από την Επιτροπή Βιβλιοθήκης, κατά τα ειδικώς αναφερόμενα στη παρ. 4 του άρθρου 140 του παρόντος Κανονισμού, καθώς και στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της, ο οποίος εγκρίνεται από τη Σύγκλητο.

    για το άρθρο 140 παράγραφο 4

    1. Η ΒΚΠ υπάγεται στην ευθύνη ενός εκ των αρμοδίων Αντιπρυτάνεων, ο οποίος επιλαμβάνεται των θεμάτων της.
    Παρπαρούση Γεωργία
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 2

    Σχόλια από το ΓΣ του συλλόγου Ε.Ε.Π. Π.Π.

    Άρθρο 107, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 

    Παράγραφος 6

    “Τα μέλη Ε.Ε.Π, Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. οφείλουν να συμμετέχουν στην επιτήρηση των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, στα συλλογικά όργανα του οικείου Τμήματος και του Ιδρύματος, σε επιτροπές ή συμβούλια αυτών, να ασκούν τα διοικητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται, να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς επίσης και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και στην υποστήριξη γενικότερα του έργου αυτού.”

    Αντικατάσταση με:

    Τα μέλη Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. οφείλουν να συμμετέχουν στην επιτήρηση των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών. Τα μέλη Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. οφείλουν να συμμετέχουν στα συλλογικά όργανα του οικείου Τμήματος και του Ιδρύματος, σε επιτροπές ή συμβούλια αυτών, να ασκούν τα διοικητικά καθήκοντα που τους ανατίθενται, να τηρούν την κείμενη νομοθεσία και τον Εσωτερικό Κανονισμό του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς επίσης και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Ιδρύματος και στην υποστήριξη γενικότερα του έργου αυτού.

    Θα πρέπει να εξαιρεθούν τα μέλη ΕΕΠ από την υποχρέωση συμμετοχής στην επιτήρηση των εξετάσεων των προγραμμάτων σπουδών πρώτου και δεύτερου κύκλου σπουδών, γιατί σύμφωνα με τον Ν.4957/22, άρθρο 63, οι επιτηρήσεις δεν περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις των μελών ΕΕΠ. 

    Κουνετάς Κωνσταντίνος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Στο άρθρο 71 που αφορά τα όργανα ελέγχου εκπλήρωση προσωπικού θα πρότεινα την υπαγωγή των μελών ΔΕΠ στην αρμοδιότητα του εκάστοτε Προέδρου Τμήματος και την Εποπτεία του εκάστοτε Κοσμήτορα.

    Αναστασόπουλος Βασίλειος
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 1

    Το Άρθρο 83 του Εσωτερικού Κανονισμού περιέχει δύο παραγράφους οι οποίες ΑΝΤΙΦΑΣΚΟΥΝ.

     

    Aρθρο 83 ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ 1. Εντός της αποκλειστικής προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων της παρ. 1 του άρθρου 81 του παρόντος Κανονισμού, οι ενδιαφερόμενοι για την εκλογή σε προκηρυχθείσα θέση μέλους Δ.Ε.Π. εγγράφονται στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ και υποβάλλουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά. Η μη υποβολή της κατά τα ανωτέρω ηλεκτρονικής αίτησης και των απαραίτητων δικαιολογητικών εντός της ταχθείσης από την προκήρυξη προθεσμίας συνιστά λόγο απαραδέκτου της αίτησης υποψηφιότητας.

    Το επόμενο αντιφάσκει με τα προηγούμενα.

    Δεν απαιτείται υποβολή αίτησης υποψηφιότητας στην Γραμματεία του Τμήματος που ανήκει η θέση ή ανάρτηση εγγράφου/αίτησης στο Πληροφοριακό Σύστημα ΑΠΕΛΛΑ.

    Πως γίνεται η μη υποβολή της αίτησης να συνιστά λόγο απαραδέκτου της αίτησης υποψηφιότητας και ταυτόχρονα να μην απαιτείται;;;;;;;;

     

    Παρπαρούση Γεωργία
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 2

    Σχόλια από το ΔΣ του συλλόγου μελών Ε.Ε.Π. Πανεπιστημίου Πατρών

    Άρθρο 64 ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

    3. Στο Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί επιστημονική επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση της Συγκλήτου και αποτελείται από πέντε (5) μέλη. Συντονιστής του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης είναι ο εκάστοτε Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ τα μέλη του είναι μέλη Δ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. με σχετικό γνωστικό αντικείμενο.

    Να προστεθεί το ΕΕΠ στην τελευταία γραμμή της παραγράφου 3 του άρθρου 64:

    3. Στο Κέντρο Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου Πατρών λειτουργεί επιστημονική επιτροπή που συγκροτείται με απόφαση της Συγκλήτου και αποτελείται από πέντε (5) μέλη. Συντονιστής του Κέντρου Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης είναι ο εκάστοτε Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ τα μέλη του είναι μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Τ.Ε.Π. με σχετικό γνωστικό αντικείμενο.

    Σέρπη Έλενα
    upatras
    Αριθμός σχολίων: 10

    Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Ε.Τ.Ε.Π. σας παραθέτουμε τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις μας.

     

    Άρθρο 107

    ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    12. Η διοίκηση του οικείου Τμήματος και του Ιδρύματος εξασφαλίζουν την εγκατάσταση (στέγαση, εξοπλισμό γραφείου κ.λπ.) για όλα τα υπηρετούντα μέλη Ε.ΔΙ.Π. του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού.

     

    Άρθρο 108

    ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

    10. Τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π δικαιούνται άδεια απουσίας τριάντα πέντε (35) εργασίμων ημερών, οι οποίες κατανέμονται κατά το διάστημα διακοπής των εκπαιδευτικών, διδακτικών και εξεταστικών διαδικασιών, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και το Πάσχα, καθώς και κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συγκλήτου, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και ανάγκες της ακαδημαϊκής μονάδας που ανήκουν. Κατ’ εξαίρεση δέκα (10) εργάσιμες ημέρες από τις ανωτέρω τριάντα πέντε (35) ημέρες μπορούν να χορηγηθούν εκτός του διαστήματος διακοπής των εκπαιδευτικών, διδακτικών και εξεταστικών διαδικασιών. Την άδεια, μετά από αίτηση του ενδιαφερομένου και σύμφωνη γνώμη του Τομέα ή της ακαδημαϊκής μονάδας, στην οποία ανήκει, χορηγεί ο Πρόεδρος του Τμήματος, ο Κοσμήτορας της Σχολής ή ο Πρύτανης ανάλογα με την ακαδημαϊκή μονάδα στην οποία ανήκει. Το έγγραφο της αδείας κοινοποιείται στον Πρύτανη στην περίπτωση που η άδεια αυτή χορηγείται από άλλο, εκτός του Πρύτανη, όργανο.

     

Επιστροφή στο: Σχέδιο εσωτερικού κανονισμού Πανεπιστημίου Πατρών
Επισκόπηση 15 δημοσιεύσεων - 1 έως 15 (από 16 συνολικά)
  • Το θέμα ‘Σχέδιο εσωτερικού κανονισμού Πανεπιστημίου Πατρών’ δεν δέχεται νέες απαντήσεις.